Afvallen met coolsculpting: bevriezen van vetcellen, buikvet kwijtraken

Was het nu te wijten aan het bikiniseizoen of de komende periode van galafeesten, maar onlangs was bij alle feestjes doorheen het ganse land, slechts één item onderwerp van gesprek: coolsculpting, afslanken door bevriezing. De technologie is niet helemaal nieuw. De procedure vetcellen wegvriezen die formeel cryolipolyse genoemd wordt, werd voor het eerst ontdekt, nadat de dokters hadden vastgesteld dat kinderen die veel ijslolly’s aten, een vermindering aan vetcellen in hun wangen ervoeren. “Vetcellen zijn meer temperatuurgevoelig dan huidcellen”, vertelt Jason Roostaeian – een UCLA professor en plastisch chirurg – in een interview. “Het proces van het afsterven en verdwijnen van de vetcellen gaat sneller dan bij deze van de huid”. Als u op zoek bent naar een methode om af te slanken in Antwerpen, bent u bij schoonheidsinstituut Emotion aan het juiste adres.

Vetcellen kwijtraken

Coolsculpting werd pas goedgekeurd door het FDA in 2010 voor het behandelen van kleine vlekken, maar trok onlangs weer de aandacht toen het ook werd toegepast als een niet-invasief nieuw alternatief voor liposuctie, waarbij men belooft om vetrollen en uitpuilend borstvet weg te nemen met gebruik van koelelementen.
Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Volgens de specialist Roostaeian werkt de technologie echt. Onderzoekers aan de Harvard Medical School ontdekten ook al dat vetcellen minder goed bestand zijn tegen kou dan omringend weefsel. De vetcellen raken door extreme kou beschadigd en sterven langzaam af. Via natuurlijke weg worden de vetcellen via de nieren en de lever uit het lichaam verwijderd.

Hoe werkt coolsculpting?

Coolsculpting is als het ware afslanken door bevriezing. Bij de coolsculpting procedures worden 4 pads met speciale gel aangebracht op de plaatsen waar het overtollig vet dient te verdwijnen. Terwijl u een klein uur achterover ligt in een zetel, gaan koelpanelen uw vetcellen kristalliseren. “Het is een klein ongemak dat door de mensen blijkbaar gemakkelijk verdragen wordt”, zeggen specialisten. “Men ervaart wel afkoelingswaarnemingen die enigszins verdovend werken”. De procedure is in feite zo ontspannen dat de cliënten hun laptops meebrengen om te werken, om te genieten van een film of gewoon een dutje doen terwijl de machine haar werk doet.

Bel voor meer informatie over coolsculpting of leg meteen je afspraak vast

Liposuctie voor veel vetweefsel

Specialisten benadrukken dat coolsculpting vooral bestemd is “voor iemand die op zoek is naar eerder kleine verbeteringen”, waarbij zij aangeven dat het niet bedoeld is voor een eenmalige verwijdering van een grote massa vetweefsel, zoals bij liposuctie. Als de cliënten komen voor een consultatie, wordt rekening gehouden met hun leeftijd, de toestand van hun huid – zal ze inkrimpen, zal ze er nog goed uitzien als het volume eronder verwijderd werd?- en hoe dik of veerkrachtig hun weefsel is, alvorens een behandeling wordt ondergaan.

Coolsculpting ervaringen

“Het vraagt meestal meerdere behandelingen om tot optimale resultaten te komen”, zeggen deze specialisten, die toegeven dat slechts een enkele behandeling weinig, en voor de patiënten soms niet merkbare, resultaten teweeg brengt. Een van de bijzonderheden van coolsculpting is, dat er eigenlijk voor elke persoon een individuele benadering nodig is. Er zijn personen die foto’s bekijken van voor en na de behandeling en die helemaal nauwelijks een verschil konden opmerken. Maar alle hoop is niet verloren, want specialisten geven aan dat hoe meer behandelingen men ondergaat, hoe meer resultaat men ook boekt. Zo is het eventueel wel mogelijk om in een bepaald gebied tot 25% vetvermindering te bekomen. “Als alles goed gaat, verkrijg je toch tenminste een lichte vetvermindering – een toch wat mooiere lichaamslijn en mindere vetuitstulpingen op de plaatsen die daar het meest gevoelig voor zijn.

Afslanken in Antwerpen met behulp van coolsculpting

“Geen van deze toestellen zal u kilo’s doen afvallen”, zeggen de specialisten, die mogelijke cliënten eraan herinnert dat spieren meer wegen dan vet. Als u aan weefsel 25% vet zou onttrekken, zou dat niet veel maken op de weegschaal, maar als je datgene wat over uw broekriem of uit uw bh hangt, kwijt bent, dan is dat alles wat telt”. Cliënten komen om mooiere verhoudingen te krijgen ten opzichte van hun huidig gewicht en willen van hier vertrekken met “enkele maatjes minder” als ze kleren willen gaan kopen.

Is vetcellen of buikvet verliezen permanent?

De specialisten geven expliciet aan dat het echt een technologie is die voor permanente vetverwijdering zorgt, maar dat natuurlijk enkel als je aandacht hebt voor je gewicht. Als je dus enkele kilo’s bijkomt, moeten die toch dus ergens naartoe. Je kan ook blijvende verbetering aan je lichaam bekomen, door je gedrag betreffende voeding en beweging te veranderen. “ Een klein beetje hangt natuurlijk ook van jezelf af. Al zou je 14 behandelingscycli volgen, maar je verandert je eetgewoontes niet, dan zal je lichaam maar weinig veranderen”.

Zie ook de Cryolipolyse-pagina

Wanneer er mee beginnen?

Met bepaalde feesten of vakanties in het verschiet, raden specialisten aan om je sessies drie tot zelfs vijf maanden op voorhand te plannen. Voor vier weken zullen er geen resultaten merkbaar zijn, als we weten dat het vetverlies zijn maximum bereikt rond de acht weken. Met twaalf weken wordt je huid zachter en ziet hij er jonger uit. Dat is de kers op de taart. Maar resultaten na één behandeling zijn praktisch altijd onvoldoende. Elke behandeling, heeft een tussentijd nodig en zo zal je ten minste zes tot acht weken nodig hebben tussen de verschillende afspraken.

Neem contact op als u wil afslanken in Antwerpen

Als u meer wilt weten over coolsculpting kan u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 03 475 10 13 of u kunt mailen naar info@emotion-groenplaats.be. Onze specialisten geven graag meer informatie over hoe u kan afslanken in Antwerpen.