Cryolipolyse verdringt liposuctie

Cryolipolyse (thermo-cryolipide) wordt steeds vaker toegepast als methode om pijnloos van overtollig lichaamsvet af te komen. Deze nieuwe, veilige, effectieve behandeling krijgt vaak de voorkeur boven liposuctie. Dat blijkt uit cijfers van BAAPS (de Britse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgen). Bij de nieuwste vorm van cryolipolyse wordt koeling door plaatselijk aangebrachte ‘pads’ gecombineerd met elektrostimulatie. De apparatuur die daarvoor nodig is, is goedgekeurd volgens de CE Markering Klasse II, een Europese goedkeuring

“Deze nieuwste vorm van cryolipolyse is pijnloos en volstrekt ongevaarlijk”, zegt Anja van Osch, directeur van Avifit La Forma en initiatiefneemster van het ‘Collectief Cryospecialist’. “Omdat er niet geopereerd wordt, blijven de huid en de zenuwen onaangetast. Andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment zijn niet gevoelig voor de lage temperaturen en dat maakt de behandeling dus volkomen veilig.”

“De eerste ingreep duurt ongeveer een uur en daarmee verliest men gelijk al 20 tot 22 procent overtollig lichaamsvet”, aldus Van Osch. “Het eerste resultaat is na ongeveer één maand goed zichtbaar. Wie zich nu laat behandelen heeft daar dus deze zomer al direct profijt van.” Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig om vetcellen definitief te verwijderen. Het duurt vervolgens ongeveer 6 maanden voordat de vetcellen volledig zijn verdwenen. “Tijdens een intake gesprek bekijkt een cryospecialist of behandeling mogelijk is en welke aanpak het beste is. Voor een blijvend resultaat zijn een gezond eetpatroon, voldoende beweging en een stabiel lichaamsgewicht voldoende.