IPL Huidverjonging voor collageen aanmaak en tegen pigmentvlekken, rimpels, couperose,…

IPL Huidverjonging is een bijzonder schoonheidsbehandeling voor het verkrijgen van een heldere, gezonde en mooie teint. Heel wat huidproblemen kunnen worden opgelost met behulp van IPL zoals het verminderen of verdwijnen van pigmentvlekken, rimpels, ouderdoms-vlekken, couperose en rosacea. Door stimulering van aanmaak collageen onder de huid gaat u het effect van veroudering in het algemeen tegen. U leest hier alles over de procedure, het proces, de technologie en de voordelen.

Wat is IPL Huidverjonging?

IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light: blootstelling aan lichtstralen met een specifieke intensiteit. Het is een goedgekeurde en gepatenteerde wijze van behandeling die niet alleen veilig maar ook effectief is. IPL is ook gekend als IPL Laser behandeling, hoewel deze term minder juist is. IPL blijkt meer en meer als behandelmethode de voorkeur te krijgen, omdat het een eenvoudige en directe behandeling is, met weinig zorgen over nevenwerkingen, hersteltijd, of zorgen om de dieptewerking.

Ook bij rosacea, couperose, spataders, striae

IPL Huidverjonging biedt de patiënten heel wat voordelen, waaronder:
• IPL is een snelle procedure die ter plaatse kan uitgevoerd worden en weinig hersteltijd vraagt. Het is gemakkelijk in te passen in uw dagelijks levensritme en u kunt gewoon doorgaan met uw bezigheden. U ziet mooie resultaten zonder een intensieve operatie te moeten ondergaan.
• IPL doet wonderen wat betreft het verwij-deren van rode en bruine pigmentvlekken, oppervlakkige littekens, evenals het verkleinen van de poriëngrootte, het vermindert rimpels en doet oneffenheden verdwijnen. Het verbetert de algemene textuur, de kwaliteit en gladheid van de huid. IPL wordt ook gebruikt voor de behandeling van rosacea, hyper-pigmentatie, couperose, melasma, leeftijd- en zonnevlekken, gesprongen bloedvaatjes, spataders, striae en andere aandoeningen.
• IPL is een prachtig middel om de effecten van de veroudering tegen te gaan en een jongere uitstraling te krijgen.
• IPL biedt een echte en langdurige oplossing in tegenstelling tot sommige procedures die slechts kortstondige resultaten geven.
• IPL kan overal op het lichaam toegepast worden.

IPL behandeling

Tijdens de IPL procedure, wordt intens licht uit een reeks van golflengten geprojecteerd op een specifieke plaats van uw huid, die behandeld moet worden. Het IPL toestel wordt zachtjes tegen de huid gedrukt, waarbij het gladde en transparante oppervlak licht uitstraalt op de doelgebieden.

Collageen aanmaak

Dit licht helpt de productie van collageen te stimuleren hetgeen helpt om lijntjes en rimpels en ondiepe littekens op te vullen. Ook roodheid, de verkleuringen en pigmentvlekken verminderen. Ondertussen wordt het geraakte weefsel op natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd. Afhankelijk van wat er juist behandeld wordt, kan de exacte golflengte van het licht worden aangepast om de resultaten te optimaliseren.

Ipl behandeling ervaringen

Tijdens de procedure zal u een oogmasker dragen om uw ogen en uw zicht te beschermen, en er kunnen ook gels worden gebruikt om uw huid te beschermen tegen de oververhitting. De procedure zelf kan lichtjes oncomfortabel zijn, met een jeukend tot prikkelend of licht brandend gevoel. Na de behandeling kan u het gevoel hebben dat u tijdens 24 à 48 uur in de zon hebt gelegen. Hoewel dat meestal niet gebeurt, kan het ook zijn dat u blaartjes of korstjes krijgt na de IPL behandeling. Soms wil men een pijnstiller slikken voor of na de behandeling, maar u ondergaat in geen geval een verdoving.

Even uit de zon

Men zal u de raad geven om na de behandeling twee tot vier weken uit het directe felle zonlicht te blijven. Men kan u ook de raad geven om directe warmwater-stralen te vermijden, zoals onder een douche.

IPL behandelingsduur

De gehele procedure verloopt zeer snel, en neemt ongeveer een half uur in beslag, hoewel de juiste duurtijd afhankelijk zal zijn van wat u juist wil laten behandelen, van de grootte ervan en van de plaats op uw lichaam.

Zie ook Microdermabrasie

IPL Licht versus IPL Laser

Het is belangrijk te begrijpen dat de IPL Huidverjonging gebruik maakt van lichtgolven en niet van laserstralen. Veel mensen gebruiken deze termen gemakkelijk door elkaar, hoewel dit niet echt juist is. Een echte laser huidvernieuwing kan zowel afbladerend werken (waarbij de bovenlaag van huid verwijderd wordt door ingebrachte letsels) als niet-afbladerend ( schade die men toebrengt in de diepere lagen van de huid door de hitte, zonder dat de huid verwijderd wordt). Hiervoor moet u naar een medische kliniek.
Laser huidvernieuwing is veel duurder dan IPL. Van deze laatste weet men ook dat het minder risico’s in houdt om een verkeerd resultaat te bekomen of dat het bepaalde huidtoestanden nog erger zou maken.

Verschillende huidtypen

Hoewel IPL een zeer veelzijdige en efficiënte methode is, geeft het niet altijd gegaran-deerde resultaten voor alle mensen, alle huidtypes en alle toepassingen. Zo is een IPL behandeling bijvoorbeeld niet zo efficiënt op een donkere of getaande huid als bij een bleke of natuurlijke teint.

IPL behandelplan

Afhankelijk van wat u hoopt te bereiken, zal u waarschijnlijk meerdere IPL behan-delingen plannen. De individuele IPL sessies worden verspreid op ongeveer 3, 4 weken verscheiden van elkaar. Daarom zal het gehele proces, ondanks het feit dat de behandeling op zich snel verloopt, wel geruime tijd in beslag nemen vooraleer u het eindresultaat en de voltooiing van uw doel zal zien. In de eerste twee weken na de behandeling, kunnen vlekjes en puntjes donkerder worden voordat ze langzaam verdwijnen.
U kunt begrijpen dat dit een proces is dat drie maar soms vijf behandelingen vergt met telkens 3 à 4 weken rusttijd tussen de behandelingen. Uw schoonheidsinstituut zou bij aanvang een actie- en tijdsplanning voor u kunnen opstellen en zo zou u vernemen hoeveel behandelingen u zou moeten ondergaan, en hoelang het ganse proces van begin tot einde zal duren.

Keuze van schoonheidsinstituut

U zou zich ook goed moeten voelen bij de persoon die de behandeling toepast en vrijelijk met hem of haar uw zorgen kunnen delen, door vragen te stellen en eerlijke feedback te krijgen. Hij of zij zou in staat moeten zijn om met u van gedachten te wisselen over uw mogelijkheden wat betreft huidbehandelingen en schoonheids-behandelingen, zodat u weet dat u de juiste keuze maakt. De criteria bij het kiezen van een beautysalon voor uw behandeling zijn een goede reputatie, die gepaard gaat met ervaring en opleiding, evenals bijscholing of certificatie.

Huidverjonging versus huidveroudering

Ondanks dat IPL een langdurige oplossing biedt voor de textuur en het voorkomen van uw huid, kan het toch niet het algemene verouderingsproces stopzetten, noch de oorzaken van andere afbraak-processen van de huid stoppen.

Kosten van een IPL behandeling, een betaalbare prijs

IPL huidverjonging is veilig, gemakkelijk en zeer efficiënt om alles te behandelen van rimpels tot huidvlekken, en een gans gamma van huidproblemen en aanverwante kwalen. Met een relatief betaalbare prijs per behandeling en weinig of geen wachttijd, biedt IPL de patiënten een prachtige combinatie van gemak, toegankelijkheid en algemene slaagkans.