Microblading voor een prachtige wenkbrauwlijn

Microblading bestaat al van in de oudheid en is waarschijnlijk ontstaan in Azië. De laatste decennia krijgt deze techniek veel aandacht en is in volle opmars. Het is het maken van kleine incisies in de huid om zo pigmentatie toe te voegen. Het wordt hoofdzakelijk toegepast op de wenkbrauwen. Het geeft aan de wenkbrauwen een prachtige lijn die toch zeer natuurlijk overkomt. De aangebrachte pigmenten zijn haast niet van de echte haartjes te onderscheiden.

Waarom kiest u voor microblading?

Microblading mag niet verward worden met een tatoeage. De techniek is helemaal anders en microblading blijft niet voor eeuwig op uw huid zitten. Deze techniek is ideaal voor:

  • het voller maken van de wenkbrauwen
  • het vervangen van het dagelijks inkleuren met wenkbrauw-potlood
  • het wegwerken van littekens in de wenkbrauwen
  • mensen die lijden aan alopecia (haaruitval)

Als u wilt weten of microblading ideaal is voor u, kunt u ons contacteren via telefoon. U krijgt uitgebreide informatie en persoonlijk advies.


Hoe wordt microblading aangebracht?

Eerst wordt er grondig met u besproken hoe het ontwerp zal zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de stand van uw ogen, de kromming van uw wenkbrauwen en de kleur van uw haar. Uiteraard wordt er ook naar uw wensen geluisterd: de dikte en de intensiteit die u uiteindelijk verkiest voor uw wenkbrauwen. Indien u dit wenst, kan er een plaatselijke verdoving gebeuren. Deze is te vergelijken met een prik bij de tandarts. Daarna worden er met een blade kleine sneetjes gemaakt in de bovenste huidlaag. Dit wordt ‘hairstroke’ genoemd. Hierna wordt het pigment aangebracht. Doordat de sneetjes één voor één manueel worden getekend, zien de pigmentlijntjes er zeer natuurlijk uit en lijkt het precies alsof u een aantal haartjes meer gekregen hebt. Net als bij tatoeage worden alle hygiëne-voorschriften gevolgd. Er worden met enkel met niet-schadelijke producten gewerkt.

Microblading versus Ombre

Verwar microblading ook niet met de Ombre (schaduw) techniek. Bij deze laatste worden er prikken gegeven zodat er gaatjes ontstaan in plaats van sneetjes. Hierin komt eveneens pigment. Daardoor krijgen de wenkbrauwen meer intensiteit en krijgen ze meer volume. Deze techniek is enkel geschikt voor mensen die zelf nog voldoende wenkbrauw-haartjes hebben.

Om de twee jaar een nieuwe beurt

De pigmenten blijven in de huid gedurende twee jaar. Daarna moet een nieuwe behandeling gebeuren. Als uw huid veel in de zon geweest is, kan het zijn dat u de pigmentatie sneller moet hernieuwen. Echter moet alle vorige pigmentatie verdwenen zijn vooraleer een nieuwe kan aangebracht worden, dit om de huid niet nodeloos te beschadigen. Bespreek dit altijd goed met de professional die de pigmentatie aanbrengt.

De meest innovatieve methode.
Bel voor een afspraak 03 475 10 13