Permanente Make-up

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 5 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners, fulllips, rouge. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd. Na een borstamputatie is met deze techniek een tepelhof na te bootsen. Ideaal voor mensen die zelf niet goed zijn in make-up, mensen die een bril dragen en niet goed kunnen zien, mensen die veel sporten of naar de sauna gaan … Of het nu regent, u in een zwembad bent of uit uw bed stapt … uw make-up zal er altijd perfect uitzien.

De behandeling van permantente make up in Antwerpen

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers.

Bel voor meer informatie over permanente make-up of leg meteen je afspraak vast

Verschil met tatoeëren

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 5 jaar vervagen.

Wenkbrauwen tatoeëren


Uw wenkbrauwen laten tatoeëren kan al decennia lang. De techniek is echter door de jaren heen een stuk beter geworden, waardoor een veel natuurlijker resultaat verkregen kan worden. En dat is precies wat u wilt! Een mooie, natuurlijk ogende wenkbrauw in een gewenste vorm en met de juiste dichtheid en dikte. Dat zijn nogal wat eisen en voor iedereen zijn deze eisen anders, maar het is allemaal mogelijk bij Schoonheidsinstituut Emotion wanneer u graag uw wenkbrauwen wilt laten tatoeëren. Emotion maakt gebruik van de permanente make-up techniek voor het ‘tatoeëren’ van uw wenkbrauwen. Wij maken gebruik van pigmentatie, wat zorgt voor een zeer natuurlijk resultaat.

De behandeling

De behandeling met permanente make-up voor wenkbrauwen omvat meestal 2 behandelingen, afhankelijk van de dichtheid en kleur die u wenst. Wenkbrauwen zijn het meest bepalend voor uw gezicht, en als u ze er sprekend wilt laten uitzien, heeft u 2 behandelingen nodig. Voordat we daadwerkelijk pigment op uw wenkbrauwen gaan aanbrengen, bespreken we het volgende:

  • Uw persoonlijke wensen
  • De vorm
  • De kleur van het pigment

Wanneer dat allemaal duidelijk is, wordt het ‘ontwerp’ van uw nieuwe wenkbrauwen eerst getekend. Als dit bevalt, gaan we pas echt aan de slag. Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na ongeveer 4 weken, als de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, plannen we een tweede behandeling in waarin we de definitieve kleur en vorm kunnen bepalen met de laatste bijwerkingen.

Waarom je wenkbrauwen laten tatoeëren?

U denkt wellicht: “mijn wenkbrauwen tatoeëren, dat klinkt wel erg drastisch”. Maar uw wenkbrauwen geven uw gezicht de meeste expressie en bepalen de uitstraling van uw gelaat. Altijd goed verzorgde wenkbrauwen hebben, draagt dus bij aan een positief voorkomen en een verzorgde eerste indruk op mensen. U ziet er gelijk frisser uit en hebt een meer sprekende aanblik.

Daarnaast kunt u door uw wenkbrauwen te laten tatoeëren ongelijkheden in uw wenkbrauwen corrigeren en meer symmetrie in uw wenkbrauwen (en dus in uw gezicht) verkrijgen. Verdere correcties zoals het verbergen van littekens en lege plekken zijn ook zo toe te passen. Zowel mannen als vrouwen kunnen kiezen voor permanente make-up wenkbrauwen. Niet uw wenkbrauw hoeft gelijk getatoeëerd te worden, u kunt ook slechts een aantal correcties voor de vorm laten doen.

Permanente eyeliner

Doet u elke dag eyeliner op en zou u het eigenlijk wel ideaal vinden als uw eyeliner gewoon altijd goed zou zitten? Door een permanente eyeliner aan te brengen, bent u nooit meer elke ochtend bezig met het zo nauwkeurig mogelijk aanbrengen van uw eyeliner. Permanente eyeliner zit gewoon altijd goed en u hoeft er niet meer naar om te kijken! Voor iemand die toch al elke dag eyeliner draagt, is dit toch de perfecte uitkomst? Altijd sprekende ogen zonder hier dagelijks moeite voor te hoeven doen.

Ontdek hier de voordelen van een permanente eyeliner en ervaar daarna jarenlang dagelijks zelf alle voordelen! Bij Emotion werken enkel specialisten met veel ervaring en een lange scholing. Al onze specialisten worden ook goed bijgeschoold, zodat hun techniek alleen maar beter en beter wordt. Met een gerust hart kunt u dus bij Emotion terecht voor het laten aanbrengen van permanente eyeliner en andere permanente make up in Antwerpen.

De behandeling

De behandeling begint altijd met het in kaart brengen van uw wensen, de gewenste vorm van de eyeliner en het bepalen van de kleur van het pigment, al is dit voor eyeliner bijna altijd diepzwart. Hierna wordt eerst het ‘ontwerp’ op uw ooglid getekend en als dit bevalt, beginnen we pas met het aanbrengen van de pigmentatie. We werken met permanente make-up, wat betekent dat de pigmentatie na 1 tot 5 jaar zal vervagen. Permanente make-up lijkt op tatoeëren, maar het blijft niet zo lang zitten als een tattoo.

Waarom kiezen voor permanente eyeliner?

Een permanente eyeliner laten zetten heeft meerdere voordelen:

  • Het bespaart u tijd;
  • U heeft geen last meer van vlekken of vervaging van make-up;
  • Uw zelfvertrouwen krijgt een boost, want u ziet er altijd goed uit met permanente make-up;
  • Het blijft jarenlang zitten;
  • U heeft altijd een frisse uitstraling;
  • U kunt zorgeloos sporten en in de regen lopen;
  • Het accentueert uw ogen en geeft u standaard een krachtige en open blik.

De nabehandeling van permanente make-up

Wij raden u aan terramicine oogzalf te kopen voor uw nabehandeling thuis en gebruik 5 dagen geen make up na uw behandeling zodat alles mooi geneest . Na de afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.
Er zitten minimaal 4 weken tussen de eerste en 2de behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij wat oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden. Bij Emotion kan u rekenen op een uitstekende nabehandeling na het plaatsen van permanente make up in Antwerpen.

Neem contact op voor een afspraak

Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze specialisten vertelt u graag meer over uw mogelijkheden en hoe zo’n behandeling voor permanente make up in Antwerpen in zijn werk gaat. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 03 475 10 13 of u kunt mailen naar info@emotion-groenplaats.be.